Buiten- respectievelijk binnenbeelden.

Zeer geschikt voor buiten op het terras of in de tuin zijn de bronzen beelden. Brons is een legering van koper en messing en is bestand tegen elk type weer.

Ook geschikt voor buiten zijn beelden van harde steensoorten zoals marmer, hardsteen en springstone. Aangeraden wordt stenen beelden in de winter binnen te halen en de beelden jaarlijks te reinigen en te behandelen met steenwas.

De meeste beelden van de steensoort serpentijn zijn minder geschikt voor buiten maar kunnen eventueel wel gedurende het grootste gedeelte van het jaar buiten staan, maar niet in de winter. Ook deze beelden, als ze buiten hebben gestaan, reinigen en daarna behandelen met steenwas.

Alle andere stenen beelden zijn niet geschikt voor buiten.

Beelden van keramiek kunnen gedurende het grootste deel van het jaar buiten staan, maar niet in de winter en bij vorst. Beelden van keramiek zijn vaak licht in gewicht en kunnen dus snel omwaaien en dan beschadigen, daar dus rekening mee houden als het beeld buiten staat. Op keramiek en zeker het grovere keramiek met een structuur, kan al snel een algenlaag groeien (groene afzetting) en moet , indien gewenst, regelmatig schoongemaakt worden.

Uiteraard kunnen alle beelden van brons, steen en keramiek binnen geplaatst worden.

 

Mijn werk is te zien in mijn galerie/atelier in Duiven. Kom langs of nog beter maak telefonisch een afspraak om teleurstellingen te voorkomen.

Anton AriŽns

Rijksweg 9A

6921AA, Duiven

Tel:0316-281932

antonrariens@hetnet.nl


Grotere kaart weergeven