Kunstinderuimte staat voor ruimtelijk werk in steen, brons en keramiek. Bedacht, ontworpen en gemaakt door Anton AriŽns uit Duiven.

Over de kunstenaar

Anton is geboren in 1941 in Nederasselt, een klein dorpje aan de Maas in Gelderland. Hij woont nu aan de Rijksweg 9A 6921 AA in Duiven en heeft daar zijn galerie/atelier.

Anton over zijn werk

Het belangrijkste kenmerk van al mijn werk is dat het vooral ruimtelijk werk is, strak en krachtig van vorm met veel verrassingen. Soms maak ik ook figuratief werk maar meestal abstract. Mijn werk moet je aan alle kanten bekijken en in je opnemen. Soms is het herkenbaar, soms humoristisch, of symbolisch. In mijn werk zit ook veel beweging, soms draait het of loopt het als het ware weg.

Elk materiaal steen, brons en keramiek geeft mij weer andere mogelijkheden om iets te laten zien of uit te beelden.

Mijn stenen beelden zijn meestal gestileerd, met veel beweging, strak van vorm en krachtig door scherpe lijnen in combinatie met gebogen vlakken en diepe schaduwen.

 

Brons geeft mij weer andere mogelijkheden om krachtige vormen te maken met open structuren. Bronzen beelden zijn ook het meest geschikt als buitenbeeld in de tuin en zijn dan ook redelijk groot.

 

Mijn keramiek heb ik open gewerkt De contouren vormen een spel van lijnen en vlakken met een strakke vormgeving. Door het open werken wordt ook de binnenkant zichtbaar. Het beeld wordt daardoor luchtig en minder zwaar en je wordt uitgenodigd om naar binnen te gaan, alsof het een gebouw is. Het krijgt daardoor dan ook iets van architectuur.

 

Ik geef al mijn beelden een naam. Zo'n naam komt meestal spontaan in mij op tijdens het vormgeven en geeft mij dan richting. Verder betekent het niet zoveel en mag iedereen zijn eigen fantasie en gedachte hebben of krijgen bij het zien van mijn beelden.